Twitter   Facebook   Youtube

Bekijk lesrooster »
024 - 641 41 65
Seniorenfitness
Seniorenfitness
Seniorenfitness

Conditie
CoördinatieSpierkracht
VetverbandingSeniorenfitness Wijchen

Wat is Senioren fitness?

Seniorenfitness of ook wel 50 plus fitness genoemd is sporten in een gezellige, ontspannende sfeer. Het welzijn van ouderen hangt nauw samen met de gezondheid en de prestatiemogelijkheid van het menselijk lichaam. Aan de basis van gezondheid staat o.a. de lichamelijke activiteit. Ondanks dat door ' slijtage ' door het ouder worden klachten zijn ontstaan kan het goed zijn dat deze klachten afnemen wanneer u verantwoord bezig bent met bewegen. Seniorenfitness is bedoeld voor iedereen, die onder deskundige begeleiding, met leeftijdsgenoten willen werken aan zijn of haar lichamelijke welzijn.

Voor wie is Senioren fitness? 

Seniorenfitness is speciaal bedoeld voor 50 plussers die meer willen dan ' een blokje om ' om in beweging te blijven. Seniorenfitness is een uitstekend alternatief. Senioren, die ondanks hun leeftijd, actief en gezond willen blijven kunnen bij Derkssport Wijchen, onder deskundige begeleiding van onze instructeurs, op een plezierige wijze aandacht willen besteden aan inspanning en ontspanning. Dankzij seniorenfitness zult u zich actiever, gezonder en vitaler voelen.

Hoe werkt Senioren fitness?

In een ontspannen sfeer werkt u tijdens onze seniorenfitness programma's aan uw algemene fitheid en conditie. Bij seniorenfitness wordt nadrukkelijk rekening gehouden met uw individuele doelen en mogelijkheden. Tijdens seniorenfitness wordt aandacht besteed aan verbetering van:

  • De beweeglijkheid van de gewrichten

  • De functie van hart en longen

  • De coördinatie

  • De spierfuncties

Voordelen senioren fitness

Er bestaat nog geen geen 'pilletje' die ervoor zorgt dat we niet alleen heel erg oud worden maar ook in volledige gezondheid oud kunnen worden. Gelukkig is er iets wat u zelf kunt doen voor een langer en gezonder leven, namelijk: Regelmatig bewegen en meedoen aan Seniorenfitness! Dat het goed voor u en uw gezondheid is mag wel duidelijk zijn, maar wist u ook dat seniorenfitness ook nog eens ontzettend leuk en gezellig is? Regelmatig bewegen heeft een aantal gunstige effecten:

  • Een betere conditie ( en dus meer kunnen doen )

  • Een sterker hart,bloedvaten en afweersysteem ( en dus minder vaak ziek en een betere weerstand )

  • Een hoger energieverbruik ( en dus makkelijker op gewicht blijven )

Senioren die fitnessen merken een aantal positieve effecten die juist voor 50-plussers enorm belangrijk zijn. Een soepeler lichaam verminderd de kans op ongevallen, een lagere bloeddruk en rustigere hartslag, sterkere botten en de vermindering van spiermassa die optreedt als gevolg van het verouderen. Seniorenfitness helpt u om deze positieve effecten te behalen en draagt bij aan de kwaliteit van het leven.

Lesdagen:
Dinsdag / Vrijdag

Volledig lesrooster »
Beëindiging of tijdelijke stopzetting van uw lidmaatschap kan alleen schriftelijk of aan de receptie.
Bent u lid?
     

Waar kent u ons van?

Eerstvolgende Seniorenfitness

 

dinsdag - 27 oktober 2020

10:30u - 11:20u (Wijchen)

vrijdag - 30 oktober 2020

10:15u - 11:00u (Wijchen)

dinsdag - 3 november 2020

10:30u - 11:20u (Wijchen)