FysioFit Wijchen

Derks4Sport werkt samen met de fysiotherapeuten van FysioFit Wijchen.

In eigen pand, speciaal vooruw gemak!

De fysiotherapeut van Fysio Fit Wijchen is de deskundige van ons dagelijks bewegen. Bij hen kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.Fysiotherapie richt zich op het bewegend functioneren van de mens. De fysiotherapeut van Fysio Fit Wijchen behandelt, begeleidt en adviseert bij stoornissen in houding en beweging. De behandeling is gericht op bevordering van herstel en zo snel mogelijk terugkeer naar normale activiteiten. Fysio Fit Wijchen helpt u bij blessures of sportletsel, chronische ziekten, herstel na een operatie. Wilt u graag een afspraak maken, of heeft u vragen? Bel dan naar: 024-6414622, of stuur een mail naar info@fysiofitwijchen.nl. Ook kunt een kijkje nemen op de site van FysioFit Wijchen www.fysiofitwijchen.nl.

Fysio Fit Wijchen 
FysioFit Wijchen heeft nu een speciale rugscholing, Back to Move!

Een trainingsprogramma van Fysio Fit Wijchen in samenwerking met Derks4Sport en Go4Fit basic. Wat houdt de rugscholing in? U gaat zelf actief aan de slag om uw rugklachten te lijf te gaan. Groepstraining wordt gecombineerd met een individueel trainingsprogramma, er zal twee keer per week, 1 tot 1,5 uur getraind worden in een groep. Zowel kracht, conditie als coördinatie / stabiliteit wordt getraind. Er zal aandacht zijn voor goede informatie en voorlichting. En dit alles onder begeleiding van een fysiotherapeut! Ons doel is dat u aan het eind van de 8 weken een duidelijk beeld heeft van de mogelijke factoren die uw klachten in stand kunnen houden. Daarnaast heeft u  een goede basisconditie, -kracht en -coördinatie opgebouwd. Ons laatste doel is dat u voldoende oefeningen aangereikt heeft gekregen, waarmee u zelf uw klachten onder controle kunt krijgen en houden.

Hoe kan ik meedoen?

Heeft u interesse om mee te doen aan de rugscholing Back to Move, of heeft u vragen? Neem dan contact op via:
E-mail: backtomove@fysiofitwijchen.nl Telefoon: 024-6414622.

De meeste verzekeraars vergoeden deze rugscholing in de aanvullende verzekering.


Zwanger & fit

Bent u zwanger of heeft u net een kind gekregen, maar wilt u toch fit blijven? Dan is de cursus Zwanger & Fit iets voor u! Vanaf de 16e week van uw zwangerschap tot aan de bevalling, kunt u meedoen aan de cursus. Vier weken na de geboorte van uw baby, kunt u de draad weer oppakken. U kunt zelf bepalen hoelang u na de bevalling mee blijft doen aan Zwanger & Fit, het maximale is 9 maanden na de bevalling.

Derks4Sport biedt deze cursus aan in samenwerking met Fysio Fit Wijchen. De cursussen worden in het leefstyle en preventiecentrum Derks4Sport gehouden, u wordt daar geholpen door een fysiotherapeute van Fysio Fit. Zie de site van Fysio Fit, www.fysiofitwijchen.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de cursus.

Bij deze cursus wordt er gewerkt aan het op niveau houden van uw conditie en spierkracht, tijdens en na de bevalling. Hiermee kunt u klachten voorkomen, doordat u al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief traint. Er gaat speciale aandacht uit naar de rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Ook als u bekken- of bekkenbodemklachten heeft, kunt u deelnemen aan Zwanger & Fit.
 
Helaas kunnen niet alle vrouwen meedoen. Vrouwen met hart- en longaandoeningen, te hoge bloeddruk, bloedingen of gebroken vliezen kunnen niet meedoen. Heeft u andere klachten of twijfels? De fysiotherapeute geeft u dan een advies over deelname, eventueel in overleg met de verloskundige of een arts. Vrouwen met bekkenklachten kunnen wel meedoen aan de cursus, maar dat is aan de beoordeling van de bekkenfysiotherapeut of u op dat moment geschikt wordt bevonden om mee te trainen.

Het grootste deel van de cursus Zwanger & Fit bestaat uit actieve lessen, elke les duurt 60 minuten. Als eerste doen we een warming up en lichte fitheidtraining om uw conditie te verhogen. Daarna wordt er gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren. Hierbij wordt er speciale aandacht besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. De les wordt afgesloten met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Tijdens de lessen wordt er gebruik gemaakt van basiselementen uit de fitness en aerobic, soms wordt er ook gebruik gemaakt van fitnessapparatuur of klein oefenmateriaal.

Als u zich opgeeft voor Zwanger & Fit, krijgt u altijd een (telefonisch) intakegesprek. Zo weten wij meteen of uw behoeften en verwachtingen aansluiten bij de inhoud van de cursus. Deelnemen aan Zwanger & Fit kost €45,- per maand, inclusief aanmeld- en intakekosten. Hiervoor kunt u elke week een les van 60 minuten volgen. Tijdens uw zwangerschap kunt u iedere week instromen op stoppen, het maandbedrag wordt dan aangepast. Sommige verzekeraars zullen alles of een deel van de kosten vergoeden, dit is niet bij alle verzekeraars van toepassing.

Beëindiging of tijdelijke stopzetting van uw lidmaatschap kan alleen schriftelijk of aan de receptie.
Bent u lid?
     

Waar kent u ons van?