Twitter   Facebook   Youtube

Bekijk lesrooster »
024 - 641 41 65
Jiu-Jitsu
Jiu-Jitsu
Jiu-Jitsu

Conditie
CoördinatieSpierkracht
VetverbandingJiu jitsu

Jiu jitsu is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst waarbij je leert heel snel een aanvaller uit te schakelen of te controleren. Bij jiu jitsu worden MMA (mix martial art) technieken gebruikt en gemixt tot een brede zelfverdedigingssport. Bij het beoefenen van deze sport gebruik je alle spieren van het lichaam. Je leert aanvallen en verdedigen waarbij je je tegenstander uitschakelt zonder hem of haar pijn te doen (tijdens de training). Anders dan bij judo zijn stoten, schoppen en bijvoorbeeld klemmen onderdeel van de verdediging en uitschakeling. Beheersing en respect voor de tegenstander spelen evenwel net als bij judo een belangrijke rol. Oude tradities en gebruiken uit de historie, zijn ook nu nog (maar op een moderne manier) van toepassing.

Bij Derks4Sport kun je deze sport beoefenen van jong (vanaf 8 jaar) tot oud (80+). Het is een sport voor jongens en meisjes, voor mannen en vrouwen. Je krijgt les van ervaren meesters en enthousiaste trainers die zelf van kinds af aan passie hebben voor deze sport. Bij Derks4Sport is veel aandacht voor de individuele jiujitsuka, meesters en trainers, maar ook jiujitsuka’s onder elkaar zijn altijd bereid elkaar te helpen om de technieken van deze vechtkunst onder de knie te krijgen en te verbeteren. Jiujitsuka’s hebben niet alleen tijdens het sporten zelf plezier, ook buiten de dojo in het dagelijks leven voelen zij zich sterk en staan zij met zelfvertrouwen in het leven.

Jeugdige jiujitsuka’s worden weerbaarder tegen pesten, leren door middel van korte tweegevechten incasseren en hun eigen lichaamskracht beheersen. Tegelijkertijd is er tijdens de les (opvoedkundige) aandacht voor discipline, omgangsvormen en respect, zowel naar de meester als naar de mede-jiujitsuka’s.

Ook (jong)volwassen jiujitsuka’s, met name vrouwen, hebben baat bij jiu jitsu, omdat zij tijdens de lessen de basisvaardigheden aanleren (stoten, trappen, judoworpen en klemmen) om in iedere situatie een verdediging paraat te hebben. Wie zichzelf kan verdedigen, straalt vaak een zodanig zelfvertrouwen uit, dat een aanvaller alleen al daardoor zich gewaarschuwd weet. 

Leraren:

Wilfred Derks: 6e dan jiu jitsu, 5e dan judo, rijks gediplomeerd jiujitsu leraar A en B

Ron Linnartz: 4e dan jiu jitsu, 1e dan judo, rijks gediplomeerd jiujitsu leraar A en B

Marco Kok: 5e dan jiu jitsu

Lesdagen:
Dinsdag / Donderdag / Vrijdag

Volledig lesrooster »
Beëindiging of tijdelijke stopzetting van uw lidmaatschap kan alleen schriftelijk of aan de receptie.
Bent u lid?
     

Waar kent u ons van?