Twitter   Facebook   Youtube

Bekijk lesrooster »
024 - 641 41 65
Judo
Judo
Judo

Conditie
CoördinatieSpierkracht
Vetverbanding 

Judo

 

Judo is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst die over heel de wereld wordt beoefend en ook een olympische sport is. Bij judo gebruik en ontwikkel je alle spieren van het lichaam. Je leert aanvallen en verdedigen waarbij je je tegenstander uitschakelt zonder hem of haar pijn te doen. Beheersing en respect voor de tegenstander spelen bij deze sport een belangrijke rol. Oude tradities en gebruiken uit de historie, zijn ook nu nog (maar op een moderne manier) van toepassing.

 

Bij Derks4Sport kun je deze sport beoefenen van jong (vanaf 4 jaar) tot oud (80+) en op verschillende niveaus, van recreatief tot wedstrijdverband. Het is een sport voor jongens en meisjes, voor mannen en vrouwen. Je krijgt les van ervaren leraren/ meesters en enthousiaste trainers die zelf van kinds af aan passie hebben voor deze sport. Bij Derks Sport is veel aandacht voor de individuele judoka, leraren en trainers, maar ook judoka’s onder elkaar zijn altijd bereid elkaar te helpen om de technieken van judo onder de knie te krijgen en te verbeteren. Judoka’s hebben niet alleen tijdens het sporten zelf plezier in judo, ook buiten de dojo in het dagelijks leven voelen judoka’s zich sterk en staan zij met zelfvertrouwen in het leven.

 

Jeugdige judoka’s ontwikkelen een goede balans en fysieke behendigheid, verder leren zij omgaan met de kracht van de tegenstander en natuurlijk (veilig) vallen en weer opstaan. Oudere judoka’s focussen op balansverstoring, worpen in alle richtingen en staande- en grondtechnieken, de lessen zijn fysiek en conditioneel uitdagend.

Wilfred Derks (5e dan judo), Thijs Koenders (33 dan judo), Boy Willems (4e dan kudo)

 

Judo volg je in Wijchen bij Derks4sport!

Judo is bij Fitness Wellness centrum Derkssport in Wijchen een sport van aanval en verdediging tussen twee personen. Het is sport waarbij lichaam en geest op volle toeren bezig zijn, terwijl er door deze inspanning ontstaat. De judoka bij Fitness Wellness centrum Derkssport in Wijchen combineert snelheid, balans, timing en techniek. Veel grondvormen van bewegen: trekken, duwen, tillen, dragen, schuiven, rollen en balanceren, opgenomen in de beoefening van judo, maken de sport veelzijdig en ideaal vooral voor de lichaamsontwikkeling van een jonge beoefenaar. De staande situatie kenmerkt zich door de balans van de tegenstander te verstoren waardoor deze geworpen kan worden.

Judo bij Derkssport in wijchen als groepsles of zelf verdediging

Op de grond is het de bedoeling de tegenstander onder controle te krijgen en te houden, of zich uit de controle te bevrijden. Naast het technische aspect van het Judo is er ook het opvoedkundige aspect.

Het leren valbreken en daardoor niet bang zijn om te vallen, het omgaan met elkaar, respect hebben voor elkaar, zorg dragen voor elkaar, vergroten van het zelfvertrouwen, elkaar niet bewust pijn doen (immers, Judo is alleen fijn zonder pijn. Judo wordt bij bij Fitness Wellness centrum Derkssport in Wijchen beoefend door jong (vanaf 4 jaar) en oud, zowel in recreatief als ook in wedstrijdverband.

Lesdagen:
Maandag / Woensdag / Donderdag / Vrijdag / Zaterdag

Volledig lesrooster »
Beëindiging of tijdelijke stopzetting van uw lidmaatschap kan alleen schriftelijk of aan de receptie.
Bent u lid?
     

Waar kent u ons van?

Eerstvolgende Judo

 

maandag - 18 november 2019

16:00u - 16:50u (Wijchen)
17:00u - 17:50u (Wijchen)

woensdag - 20 november 2019

15:00u - 15:50u (Wijchen)
16:00u - 16:50u (Wijchen)

donderdag - 21 november 2019

20:30u - 21:30u (Wijchen)