Judo
Judo
Judo

Conditie
CoördinatieSpierkracht
VetverbandingJudo

Judo is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst die over heel de wereld wordt beoefend en ook een olympische sport is. Bij judo gebruik en ontwikkel je alle spieren van het lichaam. Je leert aanvallen en verdedigen waarbij je je tegenstander uitschakelt zonder hem of haar pijn te doen. Beheersing en respect voor de tegenstander spelen bij deze sport een belangrijke rol. Oude tradities en gebruiken uit de historie, zijn ook nu nog (maar op een moderne manier) van toepassing.

Bij Derks4Sport kun je deze sport beoefenen van jong (vanaf 4 jaar) tot oud (80+) en op verschillende niveaus, van recreatief tot wedstrijdverband. Het is een sport voor jongens en meisjes, voor mannen en vrouwen. Je krijgt les van ervaren leraren/ meesters en enthousiaste trainers die zelf van kinds af aan passie hebben voor deze sport. Bij Derks Sport is veel aandacht voor de individuele judoka, leraren en trainers, maar ook judoka’s onder elkaar zijn altijd bereid elkaar te helpen om de technieken van judo onder de knie te krijgen en te verbeteren. Judoka’s hebben niet alleen tijdens het sporten zelf plezier in judo, ook buiten de dojo in het dagelijks leven voelen judoka’s zich sterk en staan zij met zelfvertrouwen in het leven. 

Jeugdige judoka’s ontwikkelen een goede balans en fysieke behendigheid, verder leren zij omgaan met de kracht van de tegenstander en natuurlijk (veilig) vallen en weer opstaan. Oudere judoka’s focussen op balansverstoring, worpen in alle richtingen en staande- en grondtechnieken, de lessen zijn fysiek en conditioneel uitdagend.

Wilfred Derks (5e dan judo), Thijs Koenders (33 dan judo), Boy Willems (4e dan kudo)

Lesdagen:
Woensdag / Donderdag / Vrijdag / Maandag

Volledig lesrooster »
Beëindiging of tijdelijke stopzetting van uw lidmaatschap kan alleen schriftelijk of aan de receptie.
Bent u lid?
     

Waar kent u ons van?

Eerstvolgende Judo

 

woensdag - 29 juni 2022

14:30u - 15:20u (Wijchen)
15:30u - 16:20u (Wijchen)

donderdag - 30 juni 2022

20:30u - 21:30u (Wijchen)

vrijdag - 1 juli 2022

16:00u - 16:50u (Wijchen)
17:00u - 17:50u (Wijchen)
18:00u - 18:50u (Wijchen)