Historie

De geschiedenis van Derks Sport in Wijchen gaat terug van voor 1970, in 1966 startte Frans Derks in het toenmalige KAJ gebouw in Alverna met judolessen. In het jaar 1970 namen we als sportschool onderkomen aan de Leemweg

Om elke keer als er gejudood werd de matten te moeten leggen is geen avontuur, dus werd een eigen accommodatie gevonden in het centrum Van Wijchen. In de Herenstraat 2a, in een kelder (1977). In 1981 konden we het toenmalige noodgebouw van de PTT huren van de Gemeente Wijchen, een ruimte van 400 vierkante meter stond tot onze beschikking. Na het afstuderen van Wilfred en Elise in 1984 werd er al snel gestart met eerst conditiegym en ook heel voorzichtig met fitness (eerste lessen voor : fl. 1,- per keer).

In 1989 kwam er op de Buizerdstraat het oude kleutergebouw leeg van de Buizerdschool, de keus was snel gemaakt! Hier konden we ook voor het eerst budo en aerobic sporten scheiden van de sportschool fitness. Ook dit pand was na 5 jaar rijp voor de ondergang en we waren dan ook blij dat we na veel zoeken een pand konden kopen op de Homberg 2996, onze huidige locatie.

Na de eerste aanpassingen om het schoolgebouw te verbouwen als sportschool, werden we al snel te klein en na een 10-tal verbouwingen telt ons sportcentrum nu meer dan 1200 vierkante meter fitness sportplezier voor jong en oud.

Beëindiging of tijdelijke stopzetting van uw lidmaatschap kan alleen schriftelijk of aan de receptie.
Bent u lid?
     

Waar kent u ons van?