Overgewicht of diabetes? Derkssport helpt u verder

Het voorkomen van osteoporose, minder kans op hart- en vaatziekten, preventie van diabetes en het voorkomen van overgewicht, zijn enkele voordelen van spiertraining. Derkssport heeft onlangs het certificaat Preventie centrum (hoogste kwaliteits eis in Nederland)  mogen ontvangen. Derkssport onderschrijft de schijf van 3, de visie van bewegen is medicijn. Het Schijf van 3 model, wordt in Nederland bekendgemaakt door o.a.www.bewegenismedicijn.nl en www.leefstijlclub.nl.  Het model brengt alle belangrijke aspecten van gezond bewegen bij elkaar. 

Het schijf van 3 model

Beweegt men volgens het model dan is het gemakkelijker om een goede gezondheid te behouden. Het lichaam verbruikt meer energie in rust, onze weerstand is hoger, kunnen makkelijker tillen, we voelen ons vitaler, hebben een goeie conditie, behouden sterkere botten en houden een goede spierkracht waardoor men minder snel blessures, rugklachten of RSI oploopt.Schijf van 3

De instructeurs van Derks4sport kunnen u helpen met het behalen van de schijf van drie norm voor een fit en vitaal leven. Ook staan zij graag klaar om U een helpende hand te bieden met het begeleiden van het verminderen van het overgewicht.

U wilt bijvoorbeeld 10 kg kwijt raken?

  • U gaat zelf aan de slag, 3 maaltijden per dag, 2 gezonde tussendoortjes, voldoende groente en  fruit en gebruikt het sporten als aanzet om in beweging te komen. Door te bewegen raakt u makkelijker uw kilo’s kwijt.

  • U kunt begeleidt worden door een persoonlijke coach. Hij zal U begeleiden naar een gezond gewicht. Bijvoorbeeld via het  “vitaal systeem”. Vele weeg en meet momenten zullen er zijn. Het voedings patroon zal met U doorgenomen worden. En het sporten zal besproken en begeleidt worden. 

De begeleiding van mensen met (pre) Diabetes zal afhangen van het type diabetes dat U hebt. Uit de intake, die we meteen bij aanvang met u afnemen, komt uit of de instructeurs van Derks4sport (met een speciale opleiding gericht op het begeleiden van mensen met diabetes, beweegdeskundige (pre) diabetes) u zal gaan begeleiden. Of dat u eerst een aantal weken onder begeleiding van Tim (Fysiotherapie Heilige stoel met diabetes expertise) gaat trainen en daarna kunt U doorstromen naar Derkssport. We werken ook nauw samen met een diëtist.(Zie hieronder)

Afslanken bij Derkssport
 

Martijn Cannavacciuolo diëtist

Ik zal me even voorstellen, ik ben Martijn Cannavacciuolo. Sinds februari werk ik bij Derks4sport  als Dietist / Fitness instructeur, sommige van jullie hebben misschien al een health check met mij hebben gedaan.

Personal Health Plan staat voor een persoonlijke aanpak, geen mens en geen lichaam is het zelfde. Personal Health Plan is absoluut geen voorstander van strenge diëten, maar streeft naar een gezonde en gevarieerde leefstijl. Daarom ontvang je bij Personal Health Plan op maat gemaakte adviezen afgestemd op jouw wensen en behoeftes. De adviezen worden tussentijds aangepast zodat jij je persoonlijke doelen behaald! 

Op het gebied van voeding en gezondheid is de diëtist dé deskundige. Zo kun je met de volgende gezondheidsproblemen terecht bij Personal Health Plan.

Overgewicht/obesitas
Ondervoeding/ondergewicht
Hypertensie (verhoogde bloeddruk)
Hypercholesterolemie (verhoogd cholesterol)
Allergieën
Darmklachten (zoals prikkelbaar darm syndroom)
COPD
Maag- lever- darmziekte
Eetstoornissen
Obstipatie/diarree
Daarnaast ben ik gespecialiseerd in sportvoeding en kunnen mensen altijd bij mij terecht voor sportvoedingsadvies. Ook voor andere voedingsgerelateerde vraagstukken kun je terecht bij mij.

Wist jij dat diëtetiek vergoed wordt vanuit de basisverzekering?
Voor een afspraak bij Personal Health Plan heb je geen verwijzing nodig van de huisarts of andere zorgverleners en de behandelingen worden vergoed vanuit de zorgverzekeraar.

Vanuit de basisverzekering heb je recht op 3 uur dieetadvisering per jaar.
Als je een aanvullende verzekering hebt, kan het zijn dat je meer uur per jaar vergoed krijgt. Dit kun je lezen in je polisvoorwaarden.
Heb jij hulp nodig op gebied van voeding en leefstijl en wil op professionele wijze begeleid worden door een diëtist? Maak dan een afspraak met onze diëtist.

Weet je nog niet zeker of de diëtist iets voor jou is? Geen probleem Personal Health Plan bied in samenwerking met Go4Fit en Derks4sport jou de mogelijkheid om voedingsgerelateerde vraagstukken te stellen op:

Maandag 11:00 Go4Fit Beuningen

Woensdag 10:30 Derkssport

Vrijdag 11:00 Heesch

Zaterdag 11:30 Go4Fit Wijchen

Contact gegevens:
Tel: 0641741762

Email adres: info@thepersonalhealthplan.nl

» Meer informatie kunt u ook lezen; download de informatie bewegen met diabetes.

Beëindiging of tijdelijke stopzetting van uw lidmaatschap kan alleen schriftelijk of aan de receptie.
Bent u lid?
     

Waar kent u ons van?