Twitter   Facebook   Youtube

Bekijk lesrooster »
024 - 641 41 65

Wij willen ongetrainde mensen maar ook de mensen met overgewicht helpen aan een gezonde leefstijl. 

 

 

 

 

 

 

Overgewicht of diabetes? Derkssport helpt u verder

Het voorkomen van osteoporose, minder kans op hart- en vaatziekten, preventie van diabetes en het voorkomen van overgewicht, zijn enkele voordelen van spiertraining. Derkssport heeft onlangs het certificaat Preventie centrum (hoogste kwaliteits eis in Nederland)  mogen ontvangen. Derkssport onderschrijft de schijf van 3, de visie van bewegen is medicijn. Het Schijf van 3 model, wordt in Nederland bekendgemaakt door o.a.www.bewegenismedicijn.nl en www.leefstijlclub.nl.  Het model brengt alle belangrijke aspecten van gezond bewegen bij elkaar. 

Het schijf van 3 model

Beweegt men volgens het model dan is het gemakkelijker om een goede gezondheid te behouden. Het lichaam verbruikt meer energie in rust, onze weerstand is hoger, kunnen makkelijker tillen, we voelen ons vitaler, hebben een goeie conditie, behouden sterkere botten en houden een goede spierkracht waardoor men minder snel blessures, rugklachten of RSI oploopt.Schijf van 3

De instructeurs van Derkssport kunnen u helpen met het behalen van de schijf van drie norm voor een fit en vitaal leven. Ook staan zij graag klaar om U een helpende hand te bieden met het begeleiden van het verminderen van het overgewicht.

U wilt bijvoorbeeld 10 kg kwijt raken?

  • U gaat zelf aan de slag, 3 maaltijden per dag, 2 gezonde tussendoortjes, voldoende groente en  fruit en gebruikt het sporten als aanzet om in beweging te komen. Door te bewegen raakt u makkelijker uw kilo’s kwijt.

  • U kunt begeleidt worden door een persoonlijke coach. Hij zal U begeleiden naar een gezond gewicht. Bijvoorbeeld via het  “vitaal systeem”. Vele weeg en meet momenten zullen er zijn. Het voedings patroon zal met U doorgenomen worden. En het sporten zal besproken en begeleidt worden. 

De begeleiding van mensen met (pre) Diabetes zal afhangen van het type diabetes dat U hebt. Uit de intake, die we meteen bij aanvang met u afnemen, komt uit of de instructeurs van Derkssport (met een speciale opleiding gericht op het begeleiden van mensen met diabetes, beweegdeskundige (pre) diabetes) u zal gaan begeleiden. Of dat u eerst een aantal weken onder begeleiding van Tim (Fysiotherapie Heilige stoel met diabetes expertise) gaat trainen en daarna kunt U doorstromen naar Derkssport. We werken ook nauw samen met een diëtist.

» Meer informatie kunt u ook lezen; download de informatie bewegen met diabetes.

Beëindiging of tijdelijke stopzetting van uw lidmaatschap kan alleen schriftelijk of aan de receptie.
Bent u lid?
     

Waar kent u ons van?